dissabte, 26 de març del 2011

Prova Selectivitat Audiovisuals

Sèrie 1
Exercici 1: Responeu de manera concisa, a les qüestions següents.

1.1: Expliqueu quina diferència hi ha entre les accions d'enfocar i enquadrar.
Enfocar: es l'accio d'ajustar el macanisme per que la imatje s'observi amb la maxima claredat.
Enquadrar: es la accio de seleccionar, a traves del visor, allo que el fotograf vol capta en una fotografia.

1.2: Descriviu breument el concepte d'aire, aplicat al fotograma d'una pel·lícula.
L'aire és l'espai "buit" que apareix en una fotograma, i que fa que respiri la imatge, sense la necessitat de que la imatge ocupi tot l'espai.
1.3: Digueu que és i quina funció fa un objectiu de tipus zoom.
La funció d'aquest d'objectiu permet que ens acostem a la imatge que captarem, des d'un lloc fix.
Exercici 2:
OPCIÓ A: La imatge següent correspon al cartell promocional de la pel·lícula Blow up, de Michelangelo Antonioni (1966). Observeu-lo atentament i responeu als apartats 2.1 i 2.2.






2.1. Dibuixeu un guió il·lustrat (storyboard) de deu plans a partir de la imatge que mostra el cartell. Aquest guió il·lustrat ha de constar necessàriament dels plans següents: un pla picat que reflecteixi el punt de vista de la model. Identifiqueu i anomeneu cada un dels deu plans dibuixats amb el nom tècnic adient.

2.2. Definiu els conceptes falta de ràcord i salt d'eix aplicats a la narrativa audiovisual. A partir dels personatges del cartell, dibuixeu dues situacions que reflecteixin aquest conceptes.

Falta de ràcord: és la falta de coherencia entre dos plans, ex. a sobre d'una tauleta hi ha una revista i en el pla seguent a desaparegut sense cap motiu.

Salt d'eix: efecte òptic que és produeix quan es creuen els eixos d'acció de manera que és dóna una perspectiva falsa de la continuitat dels plans.

OPCIÓ B:

Observeu atentament la fotografia següent, obra de Juan Rulfo, i responeu als apartats 2.2 i 2.2.


2.1. Analitzeu la imatge considerant els aspectes següents:

El mur és l'objecta que ocupa més espai en la fotografia, s'uneix amb la part del terra on està col·locada i que també ocupa gran part de l'espai inferior, quedant així a la part superior esquerra troç on es veu el cel. Aquesta fotografia te l'objectiu d'aconseguir l'efecte de profunditat i llunyania que ens mostra la fotografia. La textura en aquesta imatge té molta importància ja que juga amb la rugositat del mur, fet per les totxanes i el terra on i trovem pedres, herbes... La il·luminació és natural, ja que parlem d'un espai obert, i podem veure com la llum txoca clarament amb el mur.

2.2. Expliqueu de manera detallada les eines i els procediments que pot haver utilitzat l'autor per a crear aquesta fotografia i justifiqueu el vostre raonament.

S'ha d'utilitzar una càmera amb un objectiu de precissió per poder captar totes les rugositats i per aconseguir aquest efecte de profunditat, i per poder jugar amb l'efecte de la llum i els foscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada